Kaynak: "HABER MERKEZİ"
Siirt Üniversitesi (SİÜ) Mühendislik Fakültesi “EcoEnergy Takımı” Asya Pasifik Ekonomi İşbirliği (APEC) tarafından düzenlenen “YES Challenge” proje yarışmasında büyük bir başarıya imza atarak Dünya 3’üncülüğü derecesi aldı.
Konu ile ilgili Siirt Üniversitesi Rektörlüğünün açıklaması şöyle;
“Siirt Üniversitesi (SİÜ) Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Muhammed Raşit Atelge ve Doç. Dr. Mustafa Kaya danışmanlığında Mühendislik Fakültesi; Kimya Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölüm öğrencilerinin bir araya gelmesiyle oluşturulmuş olan “EcoEnergy Takımı”, Asya Pasifik Ekonomi İşbirliği (APEC) tarafından düzenlenen “YES Challenge” proje yarışmasında büyük bir başarıya imza atarak Dünya 3’üncülüğü derecesi aldı.
YES Challenge, genç girişimcilerin sosyal ve çevresel sorunlara yenilikçi çözümler üretmeleri ve bunları hayata geçirmeleri amacıyla Dünya genelinde düzenlenen prestijli yarışmalardandır. 2023 yılı için ana tema “yemek ve palm yağı endüstrisi atıklarının yeşil enerjiye dönüştürülmesi” olarak belirlenmiştir. “EcoEnergy Takımı”, Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Muhammed Hasan, Takva Restenavi, Mohammad Aboısha, Judi Kurdi ve Silham Jamous ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nde doktorasını yapmakta olan Derya Ömerosmanoğlu adlı öğrencilerimizden oluşmaktadır. Önerilen projede, yemekhaneden toplanan gıda atıklarını yeşil enerjiye dönüştüren benzersiz bir yöntem geliştirilerek enerji depolama malzemesi olarak kullanılmış ve bu sayede yeni bir tip güneş pili tasarlanmasına zemin hazırlanmıştır. EcoEnergy takımının bu başarısını tebrik etmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Mühendislik Fakültesi akademisyen ve öğrencilerimizi makamında ağırladı. Bu bağlamda Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, “Üniversitemizin elde etmiş olduğu Dünya 3’üncülüğü Türkiye’deki genç beyinlerin yenilikçi ruhunu ve girişimci potansiyelini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu projenin, çevre ve güneş enerjisi sektöründe önemli bir etki yaratması ve gelecekteki enerji dönüşümünü şekillendirmesi beklenmektedir. Bu tür projenin Siirt Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilmiş olması, bizler için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Bu üstün başarılarından dolayı hem öğretim üyelerimizi hem de öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.”
Mardin’de Otomobil Farından Uyuşturucu Çıktı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.