Kaynak: "Bülten"
Siirt Üniversitesi Rektörü Şındak, “21. Yüzyılda Türkiye’nin Kültür Seferberliği” kitabının tanıtımı ve “Kaçış Yok” sergisinin açılış programına katıldı.
Pek çok konuşmacının yer aldığı etkinlikte, Türkiye’nin kültür politikaları, sanat ve tarih bilinci gibi konular tartışılarak, kültürel değerlerin korunması ve yeni nesillere aktarılması adına atılacak adımlar değerlendirildi. Programın sonunda kültürel farkındalığın artırılması ve sürdürülebilir kültür politikalarının oluşturulmasına yönelik çeşitli öneriler sunuldu.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Türkiye’nin kültürel mirasını ve geleceğe yönelik stratejik vizyonunu ele almak üzere Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “21. Yüzyılda Türkiye’nin Kültür Seferberliği” kitabının tanıtımı ve “Kaçış Yok” sergisinin açılış programına katıldı. Pek çok konuşmacının yer aldığı etkinlikte, Türkiye’nin kültür politikaları, sanat ve tarih bilinci gibi konular tartışılarak, kültürel değerlerin korunması ve yeni nesillere aktarılması adına atılacak adımlar değerlendirildi. Bu doğrultuda sempozyumun açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye olarak kültürel seferberlik hamlesi içinde olunması gerektiğine inanıyorum ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Seferberlik, malumlarınız milli birlik ve beraberliğin tehlikeye düştüğü zamanlarda başvurulan bir yöntem. Bu sempozyuma ve bu kitap çalışmamıza bu ismi bile isteye verdik, özellikle tercih ettik. Çünkü biz milletimizin, ülkemizin, Türkiye’mizin özellikle kültür alanında çetin bir cengin, zorlu bir savaşın içinde olduğunu ve bu cenkte, bu savaşta bir seferberliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak yürüttüğümüz projelerle kültürel mirasımızı yalnızca korumakla kalmıyor, aynı zamanda uluslararası alanda daha görünür hale getirmek için çalışıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki müzeler, arkeolojik kazılar, restorasyon projeleri ve sanat etkinlikleri ile medeniyetimizi maziden atiye ulaştırıyoruz. Bu kadim topraklara ait eserleri dünyanın neresinde olursa olsun gidip alıyoruz.” dedi. Program sonunda, kültürel farkındalığın artırılması ve sürdürülebilir kültür politikalarının oluşturulmasına yönelik çeşitli öneriler sunuldu.”
Kaynak: Siirt Üniversitesi
Siirt Ak Parti İl Başkanından Taziye
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.