ÖZEL HABER – Mehmet Rumet SOYLU / KAMERA – Veli BALTACI
Diyarbakır’da bulunan 6 sahaf dükkanı, dijital ortamda olmayan eserlerin uğrak merkezi. Wargeh sahafın sahibi Şeymanur Yapıcı, hedef kitlesinin üniversite öğrencileri olduğunu belirterek, “Artık baskısı olmayan edebi ve hukuki kitaplar alıcı buluyor” dedi
Eski ve baskısı olmayan kitapların satışının yapıldığı Wargeh Sahafın sahibi Şeymanur Yapıcı, “Diyarbakır’da sahaf işi, beklediğimin üzerinde bir ilgiyle karşılandı ve bu beni son derece mutlu etti. Hedef kitlemizde genellikle üniversite öğrencileri var. Bunun yanı sıra hukukçular ve öğretmenler de o kitlemiz arasındalar. Artık baskısı olmayan edebi ve hukuki kitaplar ziyadesiyle alıcı bulabiliyor. Telefon ve mesaj yoluyla aradıkları kitapların olup olmadığını da soruyorlar. Sahafa ilgi gün geçtikçe artıyor” dedi.
Diyarbakır’da 6 adet sahafın olduğunu ve kentin potansiyeline göre bu sayının az olduğunu ifade eden Yapıcı, “Baskısı olmayan eserleri elde etmek oldukça zor. Biz sahaflar devreye giriyoruz. Çoğunlukla Dünya ve Türk Klasikleri talep ediliyor. Ayrıca artık baskısı olmayan, Felsefe, Psikoloji ve kişisel gelişim kitapları da azımsanmayacak kadar alıcı buluyor.
Neredeyse artık klasik haline gelmiş Hukuk kitapları da talep gören kitaplar arasındadır. 1940’lı yıllarda basılmış ve artık baskısı olmayan kitapları ve yabancı bir kitabın ilk çevirisini de bulmak mümkündür” diye konuştu.
Dükkânında yaklaşık 4 bin 500 adet kitabı bulunan Yapıcı, Türkiye’nin birçok il’inde sahaf işiyle uğraşan insanların toplandığı bir çarşı ya da sokak olduğunu, Diyarbakır’da da böyle bir yerin olmasını beklediklerini söyledi.
Diyarbakır’ın teknoloji mağdurları: Şehrin ortasında sıkışıp kaldılar