Merkez Onikişubat ilçesinde 8 katlı binanın 4. katında yaşayan ve deprem sonrası kaldığı enkazın altından 96 saat sonra ekiplerce çıkarılan Arif Gürler, topraktaki bitki ve böcekleri yiyerek hayatta kaldığını söyledi.
Toprak altında kaldığı süreçte eÅŸini ve çocuklarını düşündüğünü anlatan Gürler, “Acıktığımda böcek yedim. Toprağın içinde ne bulduysam yedim, vitamin deÄŸeri olan bitkiler de var, böcekler de var. Yeter ki yemeye cesaret et. Elbiseden yırttığım parçayı idrarla ıslatıp su ihtiyacımı karşıladım. Bir belgeselde öğrenmiÅŸtim, öyle yaptım. Maneviyatınız iyi ise içeride karanlığa ışık yakıyorlar.” diye konuÅŸtu. Yaklaşık 25 yıllık eÄŸitimci olduÄŸunu belirten Gürler, kurtarılacağına hep inandığını kaydetti.
KSÃœ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım da Gürler’i ziyaret ederek “geçmiÅŸ olsun” dileÄŸinde bulundu. Yasım, Güler’in 96 saat sonra yaÅŸadığını öğrenince üniversitedeki tüm akademisyenlerin büyük sevinç yaÅŸadığını, rektörlük olarak depremden etkilenen tüm vatandaÅŸlar için üniversitenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini aktardı. Ãœniversite olarak 2 günde yaklaşık 15 bin vatandaÅŸa destek saÄŸladıklarını anlatan Yasım, “Deprem boyunca yaklaşık tam kayıt tutulamadı ama 5 ila 10 bin arasında kiÅŸi hastaneye giriÅŸ yaptı. Bir kısmı hafif, bir kısmı da durumu ağır olanlar vardı. Maalesef vefatlarımız da oldu. Durumu çok kötü olan hastaların bir kısmını çevredeki illere, Kayseri, Konya ve Ankara’ya yolladık. Åžu anda yoÄŸun bakımlarımızda 150 civarında hastamız yatmakta.” ifadelerini kullandı.
Deprem dolayısıyla çevre illerdeki üniversite hastanelerinden sağlık personelinin geldiğini kaydeden Yasım, bazı hastane personelinin de enkaz altında arandığı bilgisini paylaştı.
Hatay’da baraj patladı” diye paylaşım yapan OÄŸuzhan UÄŸur ve ekibine tepki yağıyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.