Siirt ili su ürünleri kaynaklarının zenginleştirilmesi ve sürdürülebilirliği için son 5 yılda Tarım ve Orman Bakanlığı üretim tesislerinden temin edilen 4 milyon 650 bin adet pullu sazan yavrusu Siirt ili su kaynaklarına İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri teknik personellerince bırakıldı. Siirt İli baraj göl/göletlerine 2023 yılı ‘’Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi’’ kapsamında Eylül 2023’te Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonu’ndan temin edilen 2 milyon 100 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.
Projenin devamında yine Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonu’ndan temin edilen, Siirt il coğrafyasına ve su kaynaklarına uygunluğuyla bilinen, çokça tüketilen, Dicle Havzası için endemik bir tür olan 1 milyon 300 bin adet yavru Şabut balığı ilk defa balıklandırma kapsamında Siirt ili Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Göleti ile Alkumru Baraj Göletlerine bırakıldı.
2023 yılında bırakılan toplam 3 milyon 400 bin adet yavru balıkla toplam balıklandırma sayısı 8 milyonun üstüne çıkmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü uhdesinde yürütülen ‘’Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi’’ kapsamında yapılan çalışmanın amacı göletlerde ve iç sularda su ürünleri popülasyonunu arttırmak, devamlılığını sağlamak ve amatör balıkçılığı geliştirmektir.
Göletlerdeki balık popülasyonun korunması ve gelecek nesillere bırakılabilmesi için su kaynaklarının korunması, kirletilmemesi ve amatör balıkçılarımızın avlanma sezonları ve avladıkları balıkların boy yasaklarını dikkat etmeleri önemlidir.
1 milyon 300 bin yavru şabut balığıTarım ve Orman il müdürü Ergün Demirhan ve teknik elemanların katılımı ile baraj göletlerine bırakıldı.
Siirt Memur-Sen’den Filistin’e Destek İsrail’e Lanet
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.